Kanał Rss
Content
Zdrowa ryba
15 lutego 2019

46511178_2134978703497928_1986964502351970304_n

Wywiad z właścicielką sklepu rybnego.

Redakcja: Skąd pomysł na taki biznes?

Monika Mudlaff: W sklepie zaczęłam pracować 12 lat temu a przejęłam go dwa lata temu po poprzednim właścicielu, który musiał zrezygnować ze względu na stan zdrowia.

 

 

Jakie usługi oferuje wasza firma?

Placówka jest sklepem typowo rybnym oferującym szeroką gamę ryb świeżych (bałtyckich) takich jak: dorsz, flądra, łosoś bałtycki, śledź. A także ryb hodowlanych, słodkowodnych m. in. sandacz, szczupak, lin, okoń. W sprzedaży mamy również ryby mrożone, owoce morza, ryby wędzone oraz garmaż.

 

Skąd sprowadzacie ryby?

Ryby są nam dostarczane przez rybaków oraz przez wyspecjalizowane przetwórnie hurtownie oraz wędzarnie. Nasi dostawcy są rzetelni i uczciwi. Towar dostarczany przez nich jest zawsze świeży.

 

Dlaczego ryby są lepsze od mięsa?

Nie będę polemizować o wyższości ryb nad mięsem ale ogólnie wiadomo, że mięso ryb ma wyjątkowe zalety żywieniowe, wysokie wartości odżywcze. Zawiera białka, kwasy tłuszczowe oraz rzadko spotykane mikroelementy (jod, selen, fluor i inne). Spożywanie ryb korzystnie oddziałuje w chorobach serca oraz pozytywnie wpływa na rozwój

i funkcjonowanie systemu nerwowego.

 

Jaką klienci mają gwarancje kupując u was ryby?

W swoją pracę wkładamy wiele serca i staramy się aby każdy klient był zadowolony z zakupów w naszym sklepie.